RED DOT 2024 DISAINIAUHIND: VÕITJA ON PEUGEOT E-3008

“Hea disaini otsingutel” – Red Dot Design Award on üks maailma suurimaid disainivõistlusi. Red Dot Label on saanud rahvusvaheliselt tuntuks kui üks ihaldatumaid hea disaini kvaliteedimärke. 2024. aastal hinnati 60 riigist esitatud tooteid 51 võistluskategoorias. Žürii liikmed andsid välja Red Dot või Red Dot: Best of the Best-auhinna, mis põhinevad hea disaini neljal omadusel ning vastaval sotsiaal-kultuurilisel taustal, professionaalsel fookusel ja disainiteadmisel. Tooteid ei hinnatud üksteisega konkureerivalt, vaid nende individuaalsete saavutuste põhjal. Peugeot kordas taas edu, võites Red Dot auhinna silmapaistva kujunduse eest. Uus Peugeot E-3008 tõusis esile oma dünaamilise fastbacki välimuse, kaasaegse esiosa ning mitmekülgsete funktsioonidega, avaldades muljet rahvusvahelise 39-liikmelisele ekspertkogule. Peugeot 3008 eelkäija võitis sama auhinna 2017. aastal. See on juba üheksas kord, mil Peugeoti on kroonitud selle ihaldusväärse auhinnaga.

Uuenduslik välimus ning tipptasemel funktsioonid

Peugeot E-3008 tuleb esile oma tänapäevase ja efektiivse välisilme poolest, millele iseloomulikud on uued esituled, kerekaunistused ja tipptasemel kaasaegsed omadused. Traditsioonilised kroomitud elemendid on asendatud värvilistega: Meteor hall esimese ja tagumise põrkeraua ning Orbital must küljepeeglite ja alumise osa jaoks. Autole on loodud uus esiosa, mille oluliseks osaks on täielikult ümberkujundatud esituled ja iluvõre, mille keskel troonib uhkelt Peugeoti embleem. Pixel-LED-tehnoloogiaga kompaktsed esituled on paigutatud õhukesse ja elegantsesse viimistlusse ning kohanevad automaatselt valgustusoludega, tagades parima võimaliku nähtavuse. Peugeot E-3008 järgib autole omast kassilikku joont, mis rõhutab sõiduki tasakaalustatud proportsioone. Seda peetakse üheks väiksemaks täiselektriliseks linnamaasturiks C-segmendis, pakkudes samas piisavalt ruumi nii reisijatele kui ka pagasile.

Müügiedetabelite tipus trooniv ikooniline lõvimärk pakub fastback-tüüpi linnamaasturi disainiga mudelit. Tavapärast luukpärast on kaasaegselt värskendatud nn hõljuva spoileriga, mis mitte ainult ei rõhuta auto kerejooni, vaid ka parandab aerodünaamikat. Peugeot E-3008 avar tagaosa järgib dünaamilist disaini, millele annab erilise aktsendi kolme küünisega valgussignatuur. Valikus on kuus värvitooni, sealhulgas Obsession sinine, millel on elegantne peegeldus, ning ka Ingaro sinine, Okenite valge, Perla Nera must, Artense hall ja Titanium hall. Uus Peugeot E-3008 on kaubamärgi esimene mudel, kus kasutatakse uut Peugeot Panorama i-Cockpit®-i. Kaarjas 21-tolline HD-ekraan loob pardale kaasahaarava ja keeruka visuaalse efekti, ühendades digitaalse näidikuploki ja suure keskse puuteekraani. Leed-meeleoluvalgustust saab kohandada kaheksa erineva värvitooniga ning seda täiustab elegantne dekoratiivne viimistlus, mis on valmistatud ehtsast alumiiniumist ja ulatub üle armatuurlaua ning uste.

Astu järgmine samm ning uuri Peugeot 3008 võimekuse kohta lähemalt või broneeri proovisõit SIIT!